Na de mégis mit vigyek magammal Gímesre?

Egy ideje nézegeted a tábor eseményét, netán már eljutottál egészen odáig is, hogy jelentkezz, de kicsit még bizonytalan vagy annak kapcsán, hogy na, de mégis mi mindenre lesz majd szükséged? Mit vigyél, mit ne? Persze erről kaptok majd még egy hivatalos összefoglalót, de itt adunk némi ízelítőt, hogy mi az, amit semmiképpen sem kéne otthon hagynod.

Az van, hogy ha azt jelölted be, hogy sátorjegyet kérsz, akkor tök jó lenne, ha hoznál magaddal sátrat, meg ilyen sátrazáshoz szükséges dolgokat, mint például a matrac és a hálózsák. Persze ha spontán ember vagy, a lehetőségeid közö tartozik az is, hogy valakihez bekéredzkedsz éjjelre, de hát ezt már rád bízzuk… Ha biztosra akarsz menni, azért nem jön majd rosszul egy sátor is a sátrazáshoz.

Aki a pavilonokat választotta az a kényelmi szint sokkal felsőbb fokait célozta meg. Itt előre megvetett ágyak, elrendezett szobák várnak majd rátok. És melegvíz. ♥

A melegvízből egyébként jócskán jutni fog a sátrazóknak is, nyugi.

Nálunk még mindig tart a „doba cashu”, szóval készpénzre mindenképpen szükséged lesz. Feltéve persze, ha szeretnél fogyasztani, esetleg pólót venni, és hasonlók… Ha nincsenek ilyen terveid, tökéletesen boldog leszel készpénz nélkül is. Vagy kénytelen leszel cserekereskedelemben gondolkozni, hm, hm.

Szeptemberben már hűvösek az esték és viszonylag kiszámíthatatlanok a nappalok. Jobban teszed, ha egyszerre pakolsz nyárra és őszre is. Mindenképpen hozz magaddal meleg pulcsikat, hosszú nadrágokat, zárt cipőt. Nem szeretnénk, hogy taknyosan vágj majd bele az egyetemi tanulmányaidba. Jól jöhet azért a fürdőruha meg a standpapucs is. Ami még a ruhákat illeti, ha minket kérdezel a legdrágább, legmárkásabb cuccaidat inkább hagyd otthon. Lesz itt tűznél sütögetés, sárban dagonyázás, túra, fűben ücsörgés. Hozhattok piknik pokrócot is, ha befér a cuccok mellé.

Ami nagyon fontos, és semmiképpen se hagyd majd otthon az a tányér és evőeszközök. A gólyák kapnak majd tábori bögrét is, de ha van már bevett, kedvenc repoharad, az is kerüljön a bőröndbe…A kaja finom és bőséges lesz, de a mosogatásért magad után te leszel a felelős, ugyanis az összes gímesi házimanó kapott már ruhadarabot, hogy szabad lehessen.

Amúgy az az igazság, hogy hozz, amit csak szeretnél, csak aztán ne panaszkodj, ha hiányt szenvedsz valamiben!

Szászi Fanni