Az oknyomozó, aki mindent kiderít…

Szeptember 5-9-ig valamilyen tábor féleség lesz Gímesen. Egyáltalán merre is van az? Ne legyen a nevem Sherlock Holmes, ha nem derítem ki hol találjuk meg pontosan, és milyen programok vannak készülőben azon a bizonyos helyen!

Amit eddig kiderítettem, hogy nincsen túlságosan messze Nyitra városától, pontosan 14 km-re, északkeletre fekszik Gímes, de a tábor területe a községhez közeli autokempingben található. Oda szállítódnak majd busszal a gólyák, akik nehezen meghatározható okoknál fogva fogják jólérezni magukat. Az elmélet stimmel, de mivel is szedték rá a jövendőbeli elsősöket a táborozásra?

Előttem már nem titok, hogy a TANDEM-esek mivel készülnek, mert sikerült belopóznom a ,,bázisukra” és kihallgattam őket, amint éppen a saját programpontjukról cseverésznek, és ötleteket gyűjtenek a szórakoztatáshoz. Micsoda amatőrök, csomó kreatív játék, meg ,,egymás-megismerése-a-cél” izék… És a csapatjátékok is aktivitást és mozgást igényelnek majd. Á, hagyjuk is!

Egy jóbarátom megsúgta nekem (nem is Watson volt az, csitt!), hogy Valaki drognaplót készített, amelyet mindenképpen fel akar tárni a nagyközönség előtt. Szerintem ez elég veszélyes, hiszen minden józanul gondolkodó egyén célja elkerülni a függőséget, nem segíteni rászokni arra. Kész őrület! Azt hiszem nekem fog kelleni megakadályozni. No, mindegy. Tovább kutakodtam és rájöttem, hogy nem csak játszani, meg kreatívkodni fognak, hanem művelődni is, voltaképpen ezért is Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor a neve az egész hóbelevancnak. Megtudtam, hogy irodalmi előadással is készülnek a szervezők. Nem is akárkiket hívtak el a kis sunyik, Németh Zoltán és N.Tóth Anikó lesz a vendégük, akik hihetetlen humorral rendelkeznek és olyan beszélőkéjük van, hogy azt két füllel nem is elég hallani. Ezért kell beszerezni egy (vagy több) jó hallókészüléket, amellyel én máris büszkélkedhetem.

De ez még mindig semmi! Kovácsolás. Le merem fogadni, hogy nem csak megmutatják az ifjaknak, hogyan kell addig ütni a vasat, amíg meleg, hanem valamilyen merényleten is törik a fejüket. Jól nyissa ki mindenki a szemét, de persze ott leszek én is…! Színház, impró-és táncházestek a kultúrát szimbolizálják, de mi van akkor, ha ezeknek van más jelentősége is? Mi van, ha egy titkos kódot, üzenetet rejtenek el az előadásokban, és ha nem fejti meg valaki, akkor a világ örök kárhozatra lesz ítélve, esetleg mindenki átalakul zombi-szerű lénnyé. No, erre biztos senki sem gondolt, mi?! Nem nagy baj, hiszen ott lesz Spišiak kollégám is, ő majd rájön a turpisságra (vagy együtt ötöljük ki), ha netán ilyesmiben törik a fejüket a szervezők. Az esti táncikálást, bulizást meg már kár megemlíteni is. Uncsiiiiii!

Ajjaj, de most be kell fejznem, mert azt hiszem megtalálták a titkos búvóhelyemet. Csak egyet tanácsolhatok, keressétek fel a tábort és mentsétek meg Ti a világot, még nem késő bejelentkezni! Ha nem vesztek részt rajta, ki tudja, mi minden veszik oda. Ja, és még valami: LANKADATLAN ÉBERSÉG!

Sherlock Holmes

(Reczai Lilla)