Így várja a gólya a tábort

A nyár utolsó napjait élvezve egyre inkább közeleg az egyetemista létem kezdete. A kollégiumba való beköltözésem mellett viszont egy sokkal fontosabb dolog is foglalkoztat. A gímesi gólyatábor.

Az első madarak között voltam, akik bejelentkeztek az idei táborba. Alig egy hét és találkozok sorstársaimmal a nyár utolsó buliján. Rendes gólyához illően előre gondolkodok a csomagom tartalmán. Mint tapasztalt gombaszögi táborozó, tudom, mit kell okvetlen magammal vinnem egy jó táborozáshoz. Elengedhetetlen a kispárnám, szúnyogszpré, mivel a vadonba készülünk, naptej, mert még ősszel is rákvörösre sülhetek, gyógyszerek, ruhák, hideg és meleg kollekció egyaránt, zárt cipő és strandpapucs, neszesszer, öngyújtó, mert sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged, hálózsákom, és valami szívmelengető nedű a hideg estékre. Nem maradhat ki a magyarkártyám sem, hogy reggelbe nyúló snapszerpartyt tudjak rendezni. Ebben a pár napban távol szeretném magam tartani a technológiától, de a mobiltöltőm azért nem hagyom otthon, így biztosra megyek, hogy a tábor után eláraszthatom fényképekkel a saját és többi gólyatársam facebook falát. Mint amatőr, de lelkes fényképész okvetlen velem tart majd öreg analóg Mamiya fényképezőgépem is.

Sokan mondták az időpont kellemetlenségét, mivel nagyon közel van a szemeszterkezdéshez. Bevallom engem is zavart, hogy ilyen későre szervezték, de úgy érzem, enélkül a buli nélkül nem kezdődne jól az év és így méltóan búcsúztathatom valószínűleg életem leghosszabb nyári szünetét. Minden gólyatársamnak csak ajánlani tudom a tábort és remélem, sokatokkal találkozok majd.

Hostomská Fanni