A tábor mágusáról lerántjuk a leplet

A tábori pénzügyes egy mágus. Januártól júliusig, évről évre azon ügyködik, hogy szinte nullából akkora összeget varázsoljon, amelyből meg lehet szervezni egy szuper tábort, és amely elég a többi szervező őrült ötleteinek a megvalósítására. Folyton nyitva tartja a szemét, és amint feltűnik egy-egy lehetőség, PÁLYÁZATOT ÍR. A pénzügyes ősellensége a beadási határidő, amely valahogy a vártnál mindig gyorsabban éri őt utol. A közeledtével nagy valószínűséggel találhatjuk őt éjszakákba nyúlóan a számítógép előtt azon agyalva, hogyan lehetne meggyőzni az illetékes szerveket, hogy érdemes támogatni ennek a tábornak a megvalósulását.

Aztán, ha mindez nem az elképzeléseknek megfelelően sikerül, a pénzügyesből a tábor hivatásos ünneprontója lesz. Mivel minden garast szigorúan beoszt, ha muszáj, fájó szívvel ugyan, de kordában tartja a szervezőtársai ötleteit. Ő mondja meg, meg lehet-e hívni ezt vagy azt előadót, vagy hogy lehet-e a megszokottnál jobb minőségű a karszalag.

A tábor alatt a pénzügyes könyvelő. Addigra túl van a nehezén, s már csak a kasszát kezeli. Hozzá fordulnak azok, akik beszerző körútra indulnak, ő intézi a piszkos anyagiakat a fellépőkkel és előadókkal. Ha a táborba nem érkezik elég felkészülten, előfordulhat, hogy az első két napot azzal kényszerül tölteni, hogy begyűjtse a szervezőtársai összes apróját. Csak hogy legyen mit visszaadni a Klinika látogatóinak.

Rigó Orsolya

A tábor után oszt és szoroz, hogy kiderítse, mekkora alapra lehet majd építkezni a következő tábor szervezésénél. Végül elkészíti a pályázatok elszámolását (továbbra is harcban állva a határidőkkel), és kezdi az egészet elölről.